Avtomatizacija namakanja

Modernega namakalnega sistema si ne moremo več predstavljati brez popolne avtomatizacije. Avtomatizacija Vam omogoča delovanje vašega namakalnega sistema brez vaše prisotnosti, kar predstavlja večjo zanesljivost in nižje stroške obratovanja. Namakanje poteka tudi v dneh, ko Vas ne bo doma, ter se izklopi v primeru, da namakanje preseneti dež.

Vsaka sekcija namakalnega sistema je na vhodu opremljena z elektro membranskim ventilom, ki je lahko krmiljen z lastno baterijo (v primeru, da ni el. napetosti) ali pa vse sektorske ventile povežemo s kablom v eno točko, večinoma na lokacijo črpališča in fertigacijske naprave, kar nam omogoča krmiljenje vsake posamične sekcije iz ene lokacije. Možnost je tudi krmiljenje ventilov preko zračnega signala, za oddaljene in odročne kraje, kjer povezava s kablom ne bi bila mogoča.

V našem podjetju uporabljamo visoko kvalitetne in zanesljive ventile in programatorje vodilnega ameriškega podjetja HUNTER. Prednost teh ventilov je v regulaciji tlaka, saj na vsakem ventilu lahko nastavimo željen tlak v sekciji in s tem zagotavljamo enakomerno namakanje ne glede na oddaljenost od črpališča ali morebitne višinske razlike.

Če že imate zgrajen namakalni sistem in uporabljate še ročne ventile stopite v kontakt z nami in ponudili Vam bomo nadgradnjo vašega sistema z avtomatizacijo.