Kapljični namakalni sistemi

Kapljični namakalni sistem je zaradi svojih velikih prednosti najprimernejši način namakanja sadnega drevja in zelenjave. Kapljično namakanje deluje na kateri koli strmini in tipu tal. Zalivanje rastlin na ta način porabi manj vode kot tradicionalne metode namakanja. Glavna prednost je, da vodo dodate tam, kjer jo rastline potrebujejo.

Velika prednost kapljičnega namakanja je tudi fertirigacija – gnojenje skupaj z namakanjem. Ne čakajte več naravnih padavin, da bi vaša klasična NPK gnojila začela delovati, ampak rastlini omogočite takojšnjo prehrano takrat, ko vi precenite, da je za rastlino najprimernejši čas. Ob enem pa prihranite še na strošku dela klasičnega gnojenja sadovnjakov, saj fertirigacijska naprava to opravi namesto vas.

Vse napisano in še mnogo več je velika garancija, da je investicija v kapljični namakalni sistem prava izbira. Vremenske razmere nam jasno kažejo, da si resne kmetijske proizvodnje brez namakanja ne moremo več privoščiti. Poleg tega pa trg zahteva nemoteno oskrbo s sadjem in zelenjavo, saj končnega kupca ne zanima ali vam je suša vzela vse ali se vam obeta rekorden pridelek.

Po ogledu Vam bomo svetovali o tehničnih možnostih izgradnje namakalnega sistema za Vaš primer. Pogovorili se bomo o pravilni izbiri kapljične cevi glede na tip kapljača in razdaljo med kapljačem, o pravilni izbiri kvalitetnega filtrirnega sistema ter o možnostih popolne avtomatizacije namakanja in ureditve črpališča.

Sodelujemo s podjetjem IRRITEC S.p.A., ki je eno izmed vodilnih svetovnih podjetij za proizvodnjo namakalne opreme. So proizvajalci kompletnega sistema, od filtrirne naprave do zadnjega kapljača na cevi. Podjetje daje velik poudarek na kvaliteti svojih proizvodov ter za tem stojijo kot močen garant, da Vaš namakalni sistem na koncu montaže tudi kvalitetno deluje kot celota.